Burun Dolgusu İle Ameliyatsız Burun Estetiği Yaptırmak Mümkün!

Ameliyat olmaktan çekinen ya da uzun iyileşme süreçleri yaşamak istemeyen kişiler, ameliyatsız burun estetiğini tercih ediyor. Bu amaçla yapılan uygulamalar arasında burun dolgusu en yaygın işlem olarak karşımıza çıkıyor. Burun dolgusu, ameliyatla geri dönüşü olmayan riskleri almak istemeyenler için de tercih nedenleri arasında yer alıyor. Burun dolgusu fiyatı, operasyonun yapılacağı alanlara göre farklılık gösterebiliyor.

Ameliyatsız Burun Estetiği Nasıl Yapılır?

Bu uygulamanın amacı burnu radikal değişikliklere gidilmeden yalnızca dolgu işlemiyle şekillendirmektir. Çoğu zaman bu işlem için anestezi almanıza bile gerek yoktur. Uygun dolgu maddeleri ile burundaki mevcut çökme, yamukluk ya da düzensiz profil doldurulur. Burun ucunu aşağı çeken kaslara dolgu uygulanarak burnun daha kalkık görünmesi sağlanır. Aynı bölgeye yapılan dolgular ile kontür düzeltmeleri de yapılabilir. Cerrahi müdahale olmadan, ufak dokunuşlarla istenen estetik görünüme kolaylıkla kavuşabilirsiniz. Ancak burun dolgusu uygulamaları ile burundaki boyut sorunlarıyla ilgili düzeltmeler yapılmaz. Burun dolgusu yapılarak burun daha küçük hale getirilemez. Burundaki şekil bozukluklarını gidermek için geçici ancak tekrarlanabilir çözümler arıyorsanız dolgu uygulamalarına başvurabilirsiniz.

Ameliyatsız Burun Estetiği ile Hangi İşlemler Yapılabilir ?

  • Burun – dudak kesişimi belirgin hale getirilebilir.
  • Burun sırtı daha düz bir görünüm kazanabilir.
  • Burundaki asimetriler giderilebilir.
  • Burun estetiği ameliyatları sonucunda meydana gelen şekil bozuklukları düzeltilebilir.
  • Burun ucu kaldırılabilir.
  • Burundaki eğrilikler tamamen ya da kısmen giderilebilir.
  • Burun ucu, burun sırtı ve burnun yan kısımları için hacim eksikleri dengelenebilir.
  • Kırıklardan kaynaklanan estetik sorunlar düzeltilebilir.
  • Asimetrik burun delikleri daha simetrik hale getirilebilir.

Burun Ucunu Kaldırma İşlemi Ne Kadar Sürer?

Dolgu uygulamaları içerisinde yer alan burun kaldırma işlemi için ortalama 15-30 dakika yeterlidir. Hastalar, uygulamadan sonra herhangi bir iyileşme sürecine ihtiyaç duymaz. Uygulama sonrasında hastaların gündelik yaşama hemen dönebilmeleri bu işlemin önemli bir avantajıdır. Ameliyatsız burun kemeri düzeltme gibi işlemler de bu dolgu uygulamalarının kapsamına girer. Burun dolgusu yapılacak alanlar lokal anestezi ile uyuşturulduğu için uygulama esnasında acı hissi en aza indirilir.

Cerrahi Olmayan Burun Şekillendirme İçin Hangi Maddeler Kullanılır?

Likit rinoplasti ya da ameliyatsız burun estetiği için en çok kullanılan maddeler hyalüronik asit ve calcium apatit içerikli seçeneklerdir. Burun dolgusu için hastanın vücudundan elde edilen dermal dolgu maddeleri de kullanılabilir.

Burun Dolgusu Uygulamalarındaki Riskler Nelerdir?

Burun dolgusu basit bir işlem olsa da bu işlem sonrasında bazı komplikasyonlar gelişebilir. Dolgu sonrasında burun ve çevresindeki kılcal arter damarlar tıkanabilir ve bu önemli bir komplikasyondur. Dolgu iğnesi damar içine denk gelirse hyalüronik asit damarı tıkayabilir. Bunun sonucunda arterlerin dolaşımında sorun yaşanır, ciltte nekrozlar oluşabilir ve burunda iz kalabilir.

Burun Dolgusu Uygulamasının Kalıcılığı Ne Kadar Süredir?

Burun dolgusu, 8-24 ay arasında kalıcılığa sahiptir. Dolgu uygulamasının etkisi ve kalıcılığı, kullanılan dolgu türüne, miktarına ve kişinin biyolojik süreçlerine göre farklılık gösterir. Geçici olan dolgu işlemini yaptırarak bu süre içerisinde burnunuzda kalıcı bir işleme ihtiyaç duyup duymadığınıza karar verebilirsiniz. Böylece cerrahi müdahale gerekmeden burnunuzdaki şekil bozukluklarını giderebilir, hayalinizdeki görünüme kavuşabilir ve ağrısız bir tedavi süreci geçirebilirsiniz.