Kulak Memesi Küçültme Ameliyatı İle Daha Estetik Kulaklar

Kulak memesi küçültme işlemi kulak memelerinizi yeniden şekillendirmek ve boyutlandırmak için yapılan bir estetik ameliyattır. Kulak memeleri, genetik faktörler dışında yaş ile birlikte uzama veya büyüme eğiliminde olabilirler. Kulak memelerinizden birinde veya her ikisinde doğuştan, yaşlanmadan ya da takılan ağır küplerden kaynaklanan uzama mevcut olabilir ya da boyut ve şekil bakımından sizi rahatsız edecek derecede belirgin ve farklı olan kulak memelerine sahip olabilirsiniz. Sahip olunan bu sorunlar fiziksel açıdan size zarar vermeyebilir fakat dış görünüşünüzü etkileyeceğinden dolayı kendinizi nasıl algıladığınıza psikolojik açıdan zarar verir.

Günümüz estetik teknolojisi sayesinde kulak üzerinde yapılabilecek birçok estetik müdahale mevcuttur. Kulak memesi küçültme, kulak bölgesinde kepçe kulak ameliyatından sonra yapılan 2. estetik müdahaledir. Siz de bu problemlerden birine sahip iseniz , kulak memesi estetiği sayesinde kulağınızda bulunan hasarı düzelttirebilir, şekli iyileştirebilir ve yüzünüzün yapısındaki dengeyi koruyabilirsiniz. Kulak memelerini, kulağın boyutuna uygun şekilde küçülterek yüz görünümünüzde iyileşme sağlayabilirsiniz.

Kulak Memesi Küçültme Operasyonu Nasıl Gerçekleştirilmektedir?

Kulak memesi küçültme işlemi klinik ortamında lokal anestezi altında sadece kulak bölgesi uyuşturularak yapılıp yaklaşık bir saatlik bir ameliyat ile tedavi edilebilen bir işlemdir. Doktorunuz tarafından kulağın analizi yapıldıktan sonra yüzünüze göre açıları ve ölçüleri belirlenir. Uyuşturma işleminin ardından, fazla olan doku kesilip alınır ve dikiş ile ameliyat tamamlanır. Hasta ameliyat süresi boyunca ağrı-sızı hissetmez ve kendinde olur. Ameliyat sonrası hissedilen minimal ağrılar ağızdan alınan basit ağrı kesiciler ile geçirilebilir tarzdadır.

Kulak Memesi Küçültme İşlemi Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kalıcı bir işlem olan kulak memesi ameliyatından sonra ameliyat bölgesinin temizliğine dikkat edilmelidir. Kesi bölgesinin enfeksiyondan korunması için ince bir antibiyotik merhem sürülmeli. Doktor tarafından verilen ilaçlar düzenli bir şekilde belirtilen süre içinde kullanılmalıdır. Yapılan işlem sonrası her ne kadar kulağın eski haline dönmesi zor olsa da kulak memesini zorlayacak ağır küpeler ile zorlamamak gerekir. Kulak delme işlemi için kulak memesinin tekrar yumuşaması beklenmeli, en az ameliyattan 2-3 ay sonra yapılmalıdır.

Kulak Memesi Küçültme Operasyonu Kimlere Yapılabilir?

Kulak memesi küçültme işlemi için belli bir yaş sınırı yoktur. Genellikle ergenlik dönemini tamamlamış ve büyük kulak memesine sahip her birey ameliyat edilebilir. 18 yaşından küçük bireylerin ameliyat işlemi için başvurması durumunda anne ve babanın onayı alınırsa ameliyat gerçekleştirilir.

Kulak Memesi Küçültme Ameliyat Sonrası İz Kalır mı?

Kulak memesi küçültme operasyonu sonrası göze çarpan bir iz olmaz. Yine de yapılan tüm estetikle ameliyatlarda kesi atılan yerde iz kaldığından dolayı kulak memesi estetiği sonrasında ufak da olsa bir iz kalacaktır. 5-6 ay gibi bir süre içerisinde ise, iz belli belirsiz bir hal alır. Her hasta için bu durum bireyin ten rengine göre değişiklik gösterse de bir sene sonra iz kaybolacaktır.

Operasyonun Herhangi Bir Zararı Var mıdır?

Kulak memesi küçültme operasyonunun bu zamana kadar bir zararı veya yan etkisi görülmemiştir. Sadece kulak memesine yapılan bir işlem olduğundan dolayı duyma veya kulağınız ile ilgili başka fonksiyonlarınızı etkilemez. Ameliyat sonrası normal hayatınıza ve iş hayatınıza hemen dönebilirsiniz. Çalışmalarınıza ve fiziksel aktivitelerinize devam edebilirsiniz. Kulak memesi küçültme fiyatları operasyona ve bölgeye göre değişim gösterir.

Eğer kulak kepçenizde dışa doğru bir açıklık varsa kepçe kulak ameliyatı sayfamızdan konuyla alakalı detaylı bilgi ve tavsiyeler alabilirsiniz.

Siz de hızlı ve pratik bir yöntem olan kulak küçültme ameliyatı ile yüzünüzdeki estetik görünümü sağlayabilirsiniz. Aksesuar seçiminizdeki özgürlüğün tadını çıkarmak ve özgüvenli duruşunuzu sergileme fırsatını yakalamak için Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu ile irtibata geçerek detaylı bilgi alabilirsiniz.