Göz Altı Işık Dolgusu ile Hayata Bakışınız Değişsin!

Yüzün en önemli estetik görünümü gözlerdir. İlk bakışta fark edilirler. Göz altı ışık dolgusu, yaşlanmanın etkisini en aza indirir. Göz çevresinde oluşan çökükleri,  kırışıklıkları ve göz altı torbalanmalarını giderir. Hem erkeklerde hem de kadınlarda göz yorgunluğunu azaltarak genç ve dinamik bir bakışlara kavuşmayı mümkün kılar.

Göz Altı Işık Dolgusu Nedir?

 Göz altı ışık dolgusu göz altındaki çökmelerin, boşlukların, oluklaşmaların düzeltilmesinde kullanılan bir dolgu maddesidir. Kullanılan dolgu sadece göz altı için geliştirilmiş özel bir maddedir. Alanında uzman kişiler tarafından yapıldığı takdirde göz altı ışık dolgusu zararları yoktur.

Kimler için Uygundur, Kimler için Uygun Değildir?

Göz altı ışık dolgusu; göz altında çöküklük ve torbalanma olan ya da göz çevresinde kırışıklıklar olan her bireye uygulanabilir. Kanıtlanmış herhangi bir yan etkisi olmamasına rağmen gebelerde ve emziren annelerde göz altı ışık dolgusu yapılması önerilmez. 18 yaşın altındaki bireylere uygulanmaz. Uygulama yapılan bölgede kanama olma olasılığı olduğundan dolayı hemofili olanlara göz altı ışık dolgusu yapılmaz. Hashimoto tiroiditi, SLE ya da behçet hastalığı gibi hastalıkların aktif döneminde yapılması önerilmez. Ayrıca dolgu maddesine karşı aşırı hassaslığı olanlara göz altı ışık dolgusu uygulanmaz.

Hangi Estetik Sorunlar Tedavi Edilebilir?

  • Çökükler doldurularak hacim kazandırılır.
  • Göz altı torba görünümü azaltılır.
  • Göz çevresi kırışıklıkları yok edilir.
  • Yorgun ve yaşlı yüz ifadesi giderilir.

Göz Altı Işık Dolgusu Nasıl Uygulanır?

Göz altı ışık dolgusu diğer dolgu tekniklerine göre farklıdır. Derinin altına değil, kemiğin üstüne uygulanır. İlk olarak uygulama yapılacak alan temizlenir. Dolgu öncesi kişinin ağrı hissetmemesi için anestezik madde enjeksiyonu ile lokal anestezi yapılır ve bölgenin uyuşması beklenir. Morarma ve şişliğe sebep olduğu için iğne ile uygulanması tercih edilmez. Bu yüzden uyuşma sağlandıktan sonra kapalı uçlu kanül ile göz altı bölgesine dolgu enjekte edilir. Göz altı ışık dolgusu yaptıranlar uygulama sonrası dolgunun etkisini hemen görebilir fakat tam etkisini görebilmek için 3 hafta beklemelidir. İşlem ortalama 15 dakika sürer. Kalıcılığı ise 1-1.5 yıl sürebilir. Kişi günlük hayatına hemen dönebilir.

Göz Altı Işık Dolgusu Öncesi ve Sonrası Nelere Dikkat Edilmelidir?

 Kullanılan ilaçlar varsa, doktora bildirilmeli. Aspirin, ağrı kesici ya da kan sulandırıcı gibi ilaçlar 2 hafta öncesinden bırakılmalı. Uygulamadan 3 gün önce alkol alınmamalı. Bazı besinlerin pıhtılaşmayı önleyici özellikleri olduğundan dolayı uygulama öncesi hangi besinlerin alındığı doktora bildirilmelidir. Göz çevresinde aktif uçuk enfeksiyonu olduğunda ışık dolgusu uygulanmaz. Bu yüzden sık sık uçuk enfeksiyonunuz oluyorsa, doktorunuzu bilgilendirmeli ve doktorunuzun tavsiyesi ile profilaktik uçuk tedavisine başlamalısınız.

Uygulama sonrası ilk 24 saat makyaj yapılmamalı, göz ovuşturulmamalı ve masaj yapılmamalıdır. İlk 3 gün sıcak banyo ve duştan kaçınılmalı. Hamama ve solaryuma girilmemelidir. Güneşe yoğun bir şekilde maruz kalınmamalıdır. İlk 3 gün aynı şekilde ağır spor hareketleri yapılmamalı. Alkol ve sigaradan uzak durulmalıdır. İlk 3 gün kan sulandırıcı ilaçlar, ağrı kesiciler ve aspirin alınmamalı. Yüksek oranda kafein, yüksek oranda sodyum ve yüksek oranda şeker içeren besinlerden uzak durulmalıdır. Dolgu sonrası göz çevrenize yapacağınız radyofrekans ve lazer gibi uygulamalar dolgunun kalıcılığını etkilediğinden dolayı yaptırmadan önce doktorunuza danışmalısınız. Ayrıca dolgu sonrası bölgede şiddetli ağrı, beyaz ya da mor renk değişikliği, gözde ağrı ve görme bulanıklığı gibi sorunlar ve şikayetler ile karşılaşırsanız da doktorunuza bildirmelisiniz.

Alanında uzman kişiler tarafından yapılması gereken, son derece etkili bir yöntem olan göz altı ışık dolgusu ile sağlıklı, genç ve dinamik bakışlara siz de sahip olabilirsiniz. Göz altı ışık dolgusu fiyatları ve işlem hakkında detaylı bilgi almak için alanında güvenilir bir hekim olan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alpaslan Topçu ile irtibata geçebilirsiniz.