MEME DİKLEŞTİRME OPERASYONU

Meme Dikleştirme Operasyonu Kimlere Yapılır?

Meme Dikleştirme, memenin büyüklüğü ile ilgili önemli bir sorunu olmamasına karşın, sarkmış olan memenin toparlanmasını amaçlayan hastalara yapılan işlemleri kapsar. Memenin sarkmasına birçok faktör yol açar. Emzirme, kilo verme, yaşlanma ve yer çekimi ile cilt elastikiyetini kaybetmiş hastalar, doktoruyla yapılan fizik muayene sonucunda bu operasyon için uygun olup olmadıklarına doktorları ile birlikte karar vermelidirler.

Operasyon Öncesi Hazırlıklar Nelerdir?

Operasyon öncesi; hastanın memelerinde büyümenin devam edip etmediği, fizik muayene sonucunda memede ele gelen kitle olup olmadığı kontrol edilmelidir. Şayet fizik muayene sonucunda şüpheli bir bulgu varsa, mutlaka görüntüleme yöntemleri (ultrason, mammografi vb.) kullanılarak, ek hormon testleri gibi yöntemlerle ek bir sorun araştırılmalıdır.

Meme Dikleştirme Operasyonu Sonucunda Süt Verilebilir Mi?

Meme dikleştirme operasyonunda, hastanın ileride planladığı gebelik varsa, meme başını ve süt kanalını koruyucu yöntemler kullanılır. Sonuçta meme başını koruyucu yöntemler kullanılsa da ileride süt verememe riski %1-5 arasındadır.

Meme Dikleştirme Operasyonu Sonrasında Nasıl Bir İz Kalır?

Meme Dikleştirme operasyonunda; sadece meme başı çevresinde sınırlı, meme başının çevresinde ve meme başının altından dik olarak uzanan (lolipop şeklinde)veya ters T şeklinde bir iz oluşabilir. Bu izler hiçbir zaman tamamen kaybolmaz. Bu izler önceleri kırmızı renkte olur ve zaman içinde solarlar. İzler ne şekilde olursa olsun, sütyen içinde kalmaktadır.

Meme Dikleştirme Operasyonunda Hastanın Kendi Dokusu Yeterli Olur mu?

Bazen hastanın kendi meme dokusu tek başına memenin istenen şekle ve boyuta gelmesine yeterli olmaz. Böyle dururmlarda meme dikleştirme operasyonuna silikon protez yerleştirme operasyonu eklenir.

Meme Dikleştirme Operasyonu Ne Kadar Sürer ve Sonrasında Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

Operasyon mutlaka tam teşekküllü bir hastanede yapılmalıdır ve operasyonun genel anestezi altında yapılması tercih edilir. Operasyon süresi meme dokusunun miktarına bağlı olarak ortalama 3 saattir. Hastanede yatış süresi ortalama 1 gündür. Gene operasyondan sonra operasyon alanında kan birikmesini engelleyen slikon borular(dren) doktorunuzun tercihine göre 1-2 gün tutulabilir. Gelen kan belli bir miktarın altına düştüğünde dren çekilir. Operasyondan sonra ilk 15 gün hastaların ağırlık kaldırmaması istenir. Operasyondan sonra ortalama 1 ay toparlayıcı sütyen kullanılır. Meme ortalama 2 ayda %80 oranında şekillenir. Tam halini alması ortalama 6 ay sürer.